مقالات

بررسی 4 تفاوت عقد و نامزدی | مزیت های دوران نامزدی

4 تفاوت مهم عقد و نامزدی

دوران عقد و نامزدی تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند و دختر و پسر باید با شناخت این تفاوت ها، بهتر این دوران را بگذرانند.  برای مثال، دوران عقد بر خلاف نامزدی، به صورت کاملاً رسمی برگزار می شود و از دختر و پسر به عنوان زن و شوهر یاد می شوند. پس می توان گفت که عقد یک مرحله کاملاً قانونی و شرعی است و به همین دلیل از نظر حقوقی و اجتماعی نیز اعتبار بسیار زیادی دارد. در این مقاله، به طور کامل تفاوت عقد و نامزدی را با یکدیگر بررسی می کنیم تا بدانید که این دو مرحله چه فرق هایی با یکدیگر دارند.

دوران نامزدی بر خلاف دوران عقد، هیچ گونه رسمیت قانونی ندارد و دختر و پسر باید فقط در حد شناختن یکدیگر با طرف مقابل در ارتباط باشند. از این رو، بسیاری از خانواده ها نیز در دوران نامزدی برای رفت و آمد فرزند خود با نامزد خویش، نگران هستند. خیلی از خانواده ها برای این که در دوران نامزدی مشکلی در بین زوجین به وجود نیاید، ترجیح می دهند که در این دوران بین دختر و پسر صیغه محرمیت جاری شود. بهتر است مدت زمان نامزدی خیلی طولانی نباشد و نهایتاً بین ۳ تا ۶ ماه به طول بیانجامد.

عقد

اول از همه، باید درباره شرایط عقد کردن صحبت کنیم تا بدانید که چه تفاوت هایی با دوران نامزدی دارد. همان طور که پیش از این نیز گفتیم، عقد یکی از مراحل کاملا رسمی و شرعی قبل از ازدواج شناخته می شود که دختر و پسر به صورت کاملا رسمی، به عنوان زن و شوهر اعلام می شوند. از این رو، زوجین و حتی خانواده آنها نسبت به یکدیگر تعهداتی دارند. در این زمان، برقراری رابطه جنسی بین زن و مرد کاملاً آزاد و مشروع است. با این حال، باز هم توصیه نمی شود که در دوران عقد، رابطه جنسی کاملی برقرار کنند.

در دوران عقد باید تعهدات و شرایط به طور کامل بین زوجین و خانواده آنها مورد بررسی قرار بگیرد تا مشکلی بین طرفین پیش نیاید. به عنوان مثال، هر دو طرف باید علاوه بر رابطه جنسی، درباره میزان هزینه ها و رفت و آمدها با یکدیگر به اتفاق نظر برسند.

در صورتی که زن و مرد در دوران عقد با یکدیگر تفاهم نداشته باشند و بخواهند از یکدیگر جدا شوند، در صورتی که رابطه جنسی کامل برقرار نشده باشد، پسر باید تنها نصف مهریه را به دختر بپردازد. این در حالی است که در صورت برقراری رابطه کامل جنسی و تایید پزشکی قانونی، پسر موظف به پرداخت کل مهریه خواهد بود.

نامزدی

در ابتدای این مقاله نیز به اختصار گفتیم که دختر و پسر باید در دوران نامزدی بیشتر یکدیگر را بشناسند. به عبارت دیگر، این دوران فقط مرحله شناخت است و اصلاً نباید روابط خیلی صمیمی تر در حد رابطه جنسی شوند.

 در این دوران، رابطه بین دختر و پسر اعتبار قانونی ندارد و به صورت رسمی، زن و شوهر یکدیگر اعلام نمی شوند.

البته همان طور که گفتیم، ممکن است خیلی از خانواده ها برای شرعی کردن روابط بین دختر و پسر در دوران نامزدی، تصمیم بگیرند که صیغه محرمیت بین آنها جاری کنند. با این حال، باز هم خانواده ها باید در دوران نامزدی روی روابط فرزند خود با نامزدش نظارت کافی داشته باشند.

در دوران نامزدی به خاطر این که روابط بین دختر و پسر رسمی نیست، خیلی راحت امکان جدا شدن آنها از یکدیگر وجود دارد. به همین دلیل اگر به هر دلیلی متوجه شدید که طرف مقابل گزینه مناسبی برای ازدواج شما نیست، می توانید از او جدا شوید.

به طور کلی، دوران نامزدی مزایای بسیار زیادی دارد و باعث می شود که دختر و پسر بتوانند به بهترین شکل ممکن یکدیگر را بشناسند. آنها می توانند با استفاده از کمک مشاور خانواده، از این امر اطمینان حاصل کنند.

تفاوت دوران عقد با دوران نامزدی از منظرهای مختلف

به احتمال خیلی زیاد تاکنون مهم ترین تفاوت عقد و نامزدی را شناخته باشید. علاوه بر میزان رسمی بودن هر یک از این مراحل، خانواده ها نیز در دوران عقد آسودگی خاطر بیشتری دارند. زیرا در این دوران، آنها مطمئن شده اند که فرزندان آنها با یکدیگر به تفاهم رسیده اند و در دوران عقد، خود را برای زاری مراسم عروسی و آماده سازی لوازم منزل آماده می کنند. در ادامه، سایر تفاوت های دوران عقد و نامزدی را با یکدیگر بررسی می کنیم.

اگر برای مراسمات مهم خود به دنبال گروه تشریفاتی حرفه ای هستید، تشریفات عروسی باغ ویالون ارائه دهنده خدمات تشریفات عروسی، باغ تالار و … است. برای رزرو باغ تالار به صفحه باغ تالار در باغ ویالون مراجعه کنید.

1. میزان تعهد

اولین و مهمترین تفاوت عقد و نامزدی که وجود دارد، میزان تعهد بین زن و شوهر از نظر قانونی است. در دوران عقد این تعهدات به حداکثر می رسد و اگر یکی از طرفین بر اساس حق و حقوق قانونی خود نسبت به همسرش رفتار نکند، طرف مقابل می تواند به صورت کاملاً قانونی، برای دریافت حق و حقوق خود اقدام نماید.

2. رابطه جنسی

گفتیم که در دوران عقد، هیچ مشکلی برای برقراری رابطه جنسی وجود ندارد و زن و شوهر از نظر شرعی، می توانند به راحتی این رابطه را برقرار کنند. با این حال، باز هم تاکید می شود که در این دوران، رابطه جنسی به طور کامل برقرار نشود.

رابطه جنسی در دوران نامزدی ممنوع است. این موضوع نه تنها از نظر شرع و عرف نامناسب اعلام شده، بلکه برای خود طرفین نیز می تواند باعث بروز مشکل شود. به این معنی که اگر بعد از دوران نامزدی یکی از آنها قصد به هم زدن رابطه را داشته باشند، ممکن است مشکلات زیادی بین آنها به وجود بیاید. این در حالی است که اگر در دوران عقد و بعد از برقراری رابطه جنسی قصد جدا شدن داشته باشند، داماد باید بر اساس قانون، میزان مشخصی مهریه را به عروس خانم بپردازد.

در دوران عقد، زن و شوهر وظیفه دارند در حد کاملا معقول، نیازهای جنسی طرف مقابل خود را برطرف کنند. با این حال، مهمترین دلایلی که باعث شده اند که بسیاری از خانواده ها، زوجین را از برقراری رابطه کامل جنسی در دوران عقد منع کنند، این است که می ترسند دختر خانم به صورت ناخواسته باردار شود، ازدواج به هم بخورد و یا اشتیاق دو طرف و به خصوص پسر برای ازدواج کم شود.

با این حال، فراموش نکنید که سرکوب کردن غریزه جنسی به صورت کامل می تواند مشکلات زیادی برای روابط زوجین به وجود بیاورد. برای مثال، سرکوب کردن این نیاز در صورتی که هیچ مشکل قانونی و شرعی از این نظر وجود ندارد، موجب بروز بد اخلاقی و اختلاف قبل از ازدواج می شود.

پس دختر و پسر می توانند در دوران عقد با یکدیگر تا حد مشخصی وقت بگذرانند. برای این که دختر خانم به صورت ناخواسته باردار نشود، بهتر است از برقراری رابطه کامل جنسی در این دوران بپرهیزند.

ممکن است برخی از دختر خانم ها در دوران عقد، به طور کامل روابط جنسی را کنار بگذارند و هیچ نیازی از همسرشان را رفع نکنند. این در حالی است که عدم برطرف کردن این نیاز از طرف دختر برای پسر، می تواند باعث انحراف همسر و دلسرد شدن او از زندگی مشترک شود. پس بهتر است که به صورت کنترل شده و از راه شرعی با یکدیگر ارتباط های مشخصی داشته باشند.

مقاله پیشنهادی : فرق بله برون با نامزدی

3. میزان قطعیت رابطه

کسانی که با یکدیگر عقد می کنند، مطمئناً برای ازدواج با طرف مقابل راسخ هستند و هیچ گونه شکی ندارند. این در حالی است که در دوران نامزدی، هیچ یک از طرفین به صورت ۱۰۰ درصدی برای ازدواج با طرف مقابل مطمئن نیستند و در حد آشنایی با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند.

4. میزان هیجان رابطه

در دوران نامزدی هیجان بسیار زیادی بین دختر و پسر وجود دارد و حرف های عاشقانه بسیار زیادی با یکدیگر می زنند. این در حالی است که بعد از گذشت مدت زمان قابل توجهی از بودن طرفین با یکدیگر، در دوران عقد اشتیاق و هیجان دو طرف نسبت به روزهای اولیه کمتر می شود. این موضوع کاملا طبیعی است و اصلاً نگران این نیست که درباره آن نگران باشید.

مزیت های دوران نامزدی

به احتمال خیلی زیاد تاکنون مهم ترین مزایای دوران نامزدی نسبت به افراد را یاد گرفتید. اکنون باید بدانید که چرا دوران نامزدی اهمیت زیادی دارد و باید حتماً این دوران را در مسیر ازدواج و قبل از رسمی شدن آن طی کنید. پس اگر می خواهید بدانید که مهمترین مزایای دوران نامزدی چیست و چرا باید حتماً انجام شود، تا پایان این قسمت همراه ما باشید.

1. آشنایی بیشتر طرفین

 در دوران نامزدی دختر و پسر به طور کامل طرف مقابل خود را می شناسند. اگر ازدواجی بدون شناخت کامل دختر و پسر از یکدیگر صورت بگیرد، می تواند مشکلات زیادی در بین آنها به وجود بیاورد. پس دختر و پسر باید آنقدر با یکدیگر وقت بگذرانند و و صحبت کنند تا بهتر اخلاق و رفتار طرف مقابل را بشناسند.

2. استقلال شخصیتی

منظور از استقلال در دوران نامزدی، فقط از نظر اقتصادی و مالی نیست. بلکه زوجین می توانند از نظر معنوی نیز به یک استقلال قابل توجه برسند. در این دوران، دختر و پسر برای آینده خود برنامه ریزی می کنند و به دنبال روشی هستند تا بتوانند زندگی آینده خود را بهتر بسازند. همچنین در دوران نامزدی دختر و پسر نباید همه جزئیات روابط خود را برای خانواده توضیح دهند و استقلال داشته باشند.

3. بیشتر شدن محبت

بسیاری از کارشناسان ازدواج اعتقاد دارند که داشتن دوران نامزدی باعث می شود که دختر و پسر محبت خیلی بیشتری به یکدیگر داشته باشند. زیرا آنها یکدیگر را بهتر می شناسند و فرصت بهتری برای معاشرت با طرف مقابل دارند. از این رو، در دوران نامزدی می توانند به بهترین شکل ممکن به طرف مقابل خود محبت کنند.

مقاله پیشنهادی: اگر مراسم نامزدی در پیش دارید پیشنهاد می کنیم مقاله کیک نامزدی را ببینید، در این مقاله انواع مدل های کیک برای مراسم نامزدی را قرار دادیم.

سخن پایانی

در این مقاله به طور کامل درباره تفاوت عقد و نامزدی صحبت کردیم. فراموش نکنید که این دو مرحله از زندگی تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند و هر یک از آنها باید در یک بازه زمانی مشخص انجام شود. علاوه بر این موارد، لباس عقد و نامزدی نیز با یکدیگر تفاوت دارند و خانم ها می توانند با مشورت با افراد متخصص، لباس مناسبی برای این مراسم خریداری کنند. شما چه نظری درباره تفاوت بین دوران عقد و نامزدی دارید؟ می توانید نظریات خود را در قسمت پایین با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *